Type Bèta

De verticaal in een ronde buis gemonteerde schroef levert stuwkracht naar stuurboord of bakboord. Qua rendement / stuwkracht per kW is dit de meest effectieve boegschroef.

De boegschroef is leverbaar in vermogens tot ca. 1.250 kW en schroefdiameters tot ca. 2.000 mm. Deze boegschroeven worden voornamelijk geleverd aan schepen waar men kan volstaan met stuwkracht naar stuurboord of bakboord, of waarin het technisch niet mogelijk is een ander systeem in te bouwen. Voorbeelden hiervan zijn sleepboten, rondvaartboten en zeegaande schepen. De tunnelboegschroef kan niet worden gebruikt als noodvoortstuwing, omdat een voorwaartse (en achterwaartse) beweging niet mogelijk is.

Speciaal voor de pleziervaart is een serie kleine types vanaf 3 kW ontworpen. Ook hier zijn verschillende aandrijfvormen mogelijk. De kleinste types (3-18 kW) zijn er in 24 Volt (accu) uitvoering. Vanaf 5 kW zijn er pleziervaart uitvoeringen in 400 Volt. 

Tevens is er een range hydraulische boegschroeven voor pleziervaart vanaf 5 kW. De pleziervaartboegschroeven zijn eenvoudig maar degelijk van constructie en kenmerken zich door een directe overbrenging van motor naar schroefas.

Dit kan met behulp van een ketting (standaard) of een tandriem. Dit laatste is de silent-uitvoering. Bij grotere vermogens worden onderwatertandwielkasten met reducties gebruikt.

 

  • Verticaal draaiende bronzen propeller
  • Stuwkracht naar stuurboord en bakboord
  • Propeller direct omkeerbaar en traploos regelbaar
  • Minimale onderhoudskosten
  • Vermogens van 3 – 1250 kW
Diesel, elektrisch of hydraulisch aangedreven
Download hier de maattabellen